Általános tendencia, hogy egyre kevesebb járművet engednek be a városközpontokba. Ezzel emelkedik a személyszállítás kapacitásigénye, ám ez nem járhat a környezeti terhelés növelésével. A biztonsági zónák, a csendes zónák, a nulla károsanyag-kibocsátású területek, sőt még az épületen belüli buszvégállomások iránti igény is valósággá válnak. A Volvo teljes ajánlattal rendelkezik, amely mindent tartalmaz, amire a városnak szüksége lehet az induláshoz.

Hallgatni arany

A zaj jelentette kihívás gyorsan egyre fontosabb napirendi ponttá válik szinte minden városban. A közegészségi hatásai jól ismertek, s egyre nagyobb figyelmet kapnak a zajcsökkentéssel járó jelentős költségek. A villanymotoros buszokkal a zajkibocsátás is csökken, s ezzel a probléma kezelésének szükségessége is.

Zónakezelés

Sűrűn lakott városi területekre nem minden járművet engednek be. A zaj- és a károsanyag-kibocsátás, valamint az általános biztonság okán bizonyos zónákban vagy időpontokban korlátozások érvényesek. A Volvo kész arra, hogy megossza tapasztalatait, s bevált eszközöket
biztosítson e területek kezelésére.

Energiahatékonyság

Az elektromos és a hibrid buszokkal az üzemanyagköltség jelentősen csökken egy hagyományos dízelüzemű járműhöz képest. A villanymotor sokkal hatékonyabb a belső égésű erőforrásnál, s ezenfelül a fékezések során és lejtőn haladva is folyamatosan visszatermeli az energiát. Megengedheti
magának, hogy ne elektromos buszt válasszon?

Az egészség a tökéletes fizikai, mentális és szociális jóllét, nem csupán a betegség vagy a gyengeség hiánya.

Egészségügyi Világszervezet

Az egészség definíciója

Hajtson be a zéró zónába
Nem elég csupán a fosszilis-tüzelőanyagoktól megválni

Nem elég csupán a fosszilis-tüzelőanyagoktól megválni

Sűrűn lakott városi területekre nem minden járművet engednek be. A Volvo 7900 Electric buszokkal behajthat a csendes zónákba, a biztonsági zónákba, a nulla károsanyag-kibocsátású területekre, sőt még az épületen belüli buszvégállomásokon is megállhat. Más, a fosszilis energiahordozóktól mentes megoldások, így például a biogáz-tüzelésű motorok, nem életképesek ott, ahol a kipufogógáz és a zaj megengedhetetlen.

A villanymotoros meghajtás új lehetőségeket teremt. És a Volvo Bus Zónakezelés segítségével a járművek mindig megfelelnek a földrajzi pozíció, a hét napja vagy éppen akár az időpont függvényében aktuálisan érvényes korlátozásoknak. A vezetőt tájékoztatja a rendszer, amikor elér egy meghatározott zónához, és a jármű automatikusan, bármilyen vezetői beavatkozás nélkül alkalmazkodhat ahhoz.

A zaj ára

A zaj ára

A zaj nem csupán zavaró. A zaj egy drága és gyakran elhanyagolt egészségügyi tényező. Az előírások fokozatosan egyre kisebb zajkibocsátást engedélyeznek, ez rendkívüli költségeket jelent a társadalom és az ingatlantulajdonosok számára. Ezért rendkívül előnyös a zajt a forrásnál csökkenteni, a városi forgalomban a nagy dízel- és gázüzemű motorok egyértelmű célpontok.

A zaj árának számításakor a belső égésű erőforrásokat a villanymotorokkal összehasonlítva drámai különbségekre derül fény. Független tanulmányok buszonként körülbelül 0,4 euró/kilométer megtakarítást mutatnak ki. Éves szinten ez milliós nagyságrendű összeggé adódik össze a város számára. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és elküldjük Önnek a teljes tanulmányt.

TELJES AJÁNLAT

TELJES AJÁNLAT

A városi mobilitás egy sokoldalú problémakör, az egyes buszjáratok igen eltérő igényeket támaszthatnak. A vonal hossza, a követési sűrűség, a kapacitás, a helyi előírások – igen különbözőek az elvárások a forgalom és járművek tekintetében. A környezetszennyezés és a torlódások növekvő problémát jelentenek, ennek ellenére a szállítás iránti igény egyre nő.

A Volvo meggyőződése, hogy az elektromobilitás a városi közlekedési rendszerek sarokköve lesz és marad a belátható jövőben. Éppen ezért bővítettük ki ajánlatunkat, hogy ne csupán járműveket kínáljunk. A haladó szellemiségű városok komplett rendszereket és megoldásokat kérnek majd tőlünk: kiváló minőségű járműveket, hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat és nyílt interfészű infrastruktúrát. E területeken a Volvo vezeti a fejlődést a kutatás-fejlesztés, a gyártás és a projektmenedzsment terén egyaránt.

A VÁROSI MOBILITÁS SOKOLDALÚSÁGA

ELEKTROMOS BUSZOK – A zéró zónákba

Az érzékeny területeken, így például a zsúfolt városközpontokban és a lakóövezetekben, a kipufogógázokat és a zajkibocsátást minimalizálni kell. A villanymotoros hajtáslánc a tökéletes megoldás, hiszen kipufogógázai nincsenek, és ráadásul csendes is. Sőt, a lehetőség szerinti töltésnek és az akkumulátor kompakt méreteinek köszönhetően az utaskapacitás is megegyezik a hagyományos buszokéval.

ELEKTROMOS HIBRID BUSZOK – CSENDES RUGALMASSÁG

Egy közösségi közlekedési vállalat irányítása egyszerre összetett és bonyolult feladat. Az elektromos hibridek előnye, hogy egy adott viszonylat nagyobb részében képesek ugyanazon követelmények szerint üzemelni, mint az elektromos buszok. Sőt, akár a hagyományos és a hibrid buszokat is leválthatják, hiszen infrastruktúra nélkül is üzemképesek.

HIBRID BUSZOK – Környezeti előnyök az első pillanattól

A hibridtechnológia az első lépés a villamosított mobilitás világában. Hibrid buszokkal közvetlenül leválthatók a flotta idősebb járművei, és a nitrogénoxidok, illetve a koromrészecskék kibocsátása akár 50 százalékkal csökkenthető. Ráadásul, az összes többi villamosított buszhoz hasonlóan, utasai és a lakosság ezeket is jobban szereti majd a hagyományos járműveknél.

HELYKÖZI BUSZOK – Csökkentik az autók mennyiségét az ingázó útvonalakon

A dízelmotoros buszok napjai a városközpontokban hamarosan véget érnek. Ám a modern dízelmotorokra még igen fontos szerep jut. Minden ingázó és helyközi utas, aki otthon hagyja autóját és helyette buszra száll, töredékére csökkenti a közlekedése jelentette környezeti hatást. Ráadásul a torlódások is csökkennek ezáltal.

NYÍLT SZABVÁNYÚ TÖLTŐ INTERFÉSZ

  

Lehetőség szerinti töltés

Lehetőség szerinti töltés

Az elektromos és az elektromos hibrid buszokat automatikusan feltölti a rendszer a végállomáson. A töltés gyors, így általában nem szükséges módosítani a menetrendet. Ráadásul ez a legköltséghatékonyabb módja a buszok töltésének. Összességében kevés töltőberendezés szükséges, hiszen mindegyiket nagyobb mértékben használja ki a rendszer, és karbantartásigényük is alacsony. És a nyílt szabványú interfész versenyhelyzetet teremt, megnyitja a piacot számos beszállító előtt.

Hírek és újdonságok

News Articles are not available for the combination selected

GYORSFORGALMÚ BUSZJÁRAT

GYORSFORGALMÚ BUSZJÁRAT

Engedje nőni a városát

Gyorsforgalmú buszjárat
VOLVO BUSES

VOLVO BUSES

Forduljon hozzánk!

Lépjen velünk kapcsolatba