Zónakezelés

Zónakezelés

Tökéletes irányítás

Járművei a Zónakezelés segítségével betarthatják a korlátozásokat és a különböző földrajzi területek egyedi követelményeit. A vezetőt tájékoztatja a rendszer, amikor belép egy meghatározott zónába és a jármű automatikusan, bármilyen vezetői beavatkozás nélkül alkalmazkodik ahhoz.

Hozzon létre földrajzi zónákat

A térképen kijelölve a határokat, majd az adatokat a jármű flottakezelő rendszerébe letöltve zónákat hozhat létre, amelyekbe behajtva a járműre vonatkozó ajánlások, szabályozások és korlátozások lépnek életbe. A valós idejű GPS járműkövetés pozícióadatai alapján a rendszer figyelmezteti a vezetőt, amennyiben egy ilyen zónához közelít.

Zónák jellemzői

Minden zónához jellemzőket csatolhat. Ez lehet sebességkorlátozás vagy időintervallum, esetleg a naptár alapján szabályozhat más paramétereket. A zóna érvényes lehet flottája összes vagy csupán néhány járművére. A zónák ráadásul átfedhetik egymást.

Csendes zónák

Egy csendes zónában a lakosok érdekében a zajszintet korlátozzák. A városok különböző okok miatt döntenek egy csendes zóna meghatározása mellett, például lakóövezetek, pihenőövezetek vagy kórházak közelében. A Zónakezelés már a csendes zónába belépés előtt a csendes meghajtásra vált és a jármű a zónát elhagyva visszavált hagyományos üzemelésre.

Biztonsági zónák

A városok minden utcája és útja saját sebességhatárral rendelkezik. A kis sebességű zónák meghatározásával biztosíthatja, hogy a vezető mindig tisztában legyen az aktuális korlátozással. A rendszer figyelmezteti és jelenti, amennyiben a jármű túllépi a sebességhatárt. Akár a sebesség aktív korlátozása is lehetséges.

Nulla károsanyag-kibocsátású zónák

Egyre több város korlátozza a belső égésű motorral rendelkező járművek forgalmát az érzékeny területeken. A földrajzi kerítéssel megakadályozható, hogy olyan járművek behajtsanak a zónába, amelyek nem képesek elektromos módban, a belső égésű motor üzemelése nélkül közlekedni. A járművekből nyert menetadatok alapján számolja ki és határozza meg a szükséges energiaigényt a rendszer, így tud elektromos módban áthaladni a nulla károsanyag-kibocsátású zónán.

Követelmények

A Zónakezelés használatához a Volvo Busz Flottakezelés rendszer kiépítése szükséges.

További szolgáltatásaink

Járművezető-továbbképzés

JÁRMŰVEZETŐ-TOVÁBBKÉPZÉS

Járművezetője az Ön nagykövete

Program, amely felderíti a fejlődési igényeket és gyakorlati oktatást nyújt az autóbusz- és turistabusz-vezetőknek.

Járművezető-továbbképzés
FLOTTAKEZELÉS

FLOTTAKEZELÉS

Valós idejű, internetes nyomkövetés

A flottakezelés csökkenti költségeit a jármű használatára vonatkozó részletes és összesített, valós idejű adatokon nyugvó információk alapján.

Flottakezelés
JÁRMŰMENEDZSMENT

JÁRMŰMENEDZSMENT

Fokozott üzemidő és hatékonyság

A Volvo Busz Járműmenedzsment minden egyes járművéhez egyéni karbantartási és szerviztervet biztosít az üzemidő és a költséghatékonyság maximalizálására.

Járműmenedzsment
Volvo Buses

Volvo Buses

Forduljon hozzánk!

Lépjen velünk kapcsolatba